1 авокадо
1 куряча груд
1 цукіня
100 г рижу
50 г лусканого слонечника
олива
зілля провансальскє, сіль і попер
1. Покроіти цукіню в тоньки пластри і усмажити на оливі аж ся зрумінит.
2. Курчака покроіти на мали кавалці, обточити в зіллях провансальских і посолити. Усмажити на оливі.
3. На тій самій пателні лехко зрумінити слонечник.
4. Покроіти авокадо в костку, зварити риж, порвати салату. Вшитко вимішати.
50 g łuskanego słonecznika
1 awokado
1 pierś z kurczaka
1 cukinia
1/3 sałaty lodowej
100 g ryżu
oliwa
zioła prowansalskie, sól i pieprz
2. Kurczaka pokroić na małe kawałki, obtoczyć w ziołach prowansalskich i posolić. Usmażyć na oliwie.
3. Na tej samej patelni lekko zrumienić słonecznik.
4. Pokroić awokado w kostkę, ugotować ryż, porwać sałatę. Wszystkie składniki wymieszać.
Komentarze
Prześlij komentarz